A szövetkezetek nemzetközi szövetségének hírei

Közeledik a Szövetkezeti Világnap

Idén is ünnepel a szövetkezeti világ

Az évről- évre sorra kerülő ünnepség a szövetkezeti mozgalom ünnepe. Az Országos Szövetkezeti Szövetség 2018. július 6.-án tartja a Szövetkezeti Világnap eseményeihez kapcsolódó rendezvényét a Vajdahunyad Várban. A Szövetkezetetek Nemzetközi Szövetsége (ICA) idei jelmondatával üzenetét a fenntarthatóság és a szövetkezeti mozgalom kapcsolatára irányítja. 

A felhívást, és a rendezvény meghívóját rövidesen csatoljuk.

Ünnep előtt a világ szövetkezetei

A szövetkezetek biztosítják, hogy senki ne maradjon le

 

A Nemzetközi Szövetkezeti Nap hazai megünneplésére 2017. június 30.-án 11 órai kezdettel kerül sor a Vajdahunyad várban. Az ünnepség előzetes programját a csatolmány tartalmazza.

A Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének az ünnep alkalmából nyilvánosságra hozott közleménye a címben jelzett gondolattal üzent a világnak.

A Szövetkezetek Nemzetközi Szövetsége (ICA) üzenetében hangsúlyozza:

Szövetkezetek Nemzetközi Napja 2016

Hazánkban 2016. július 1.-én került sor a Szövetkezetek Nemzetközi Napjának megünneplésére. Az idei év SzNSZ által közzétett mottója: „ A Szövetkezetek: erő a cselekvésre a fenntartható jövőért.” A központi ünnepi eseményen gróf Károlyi Sándor szobrának megkoszorúzása után Patay Vilmos, mint az OSZT elnöke tartotta ünnepi megemlékezését. A központi megemlékezés ünnepi beszéde, amelyet a csatolmány tartalmaz, értékelte az elmúlt esztendő eseményeit, ágazati szövetségi elképzeléseket.