Testületi határozatok

Új vezetéssel

Tisztújító közgyűlést tartott az OSZT

2018. május 31.-én délután tartotta tisztújító közgyűlését az Országos Szövetkezeti Tanács. A 2017. évi gazdálkodásról és a 2018. évi tervről szóló beszámoló elfogadása után az alapszabálynak egy új irányítási szerkezet érdekében tett módosítását fogadta el a szervezet legfelső szerve, a Tanács.

A szövetkezeti kutatás megújulása

Létrejött a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.

Az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) közgyűlésén hozott döntésekről adott tájékoztatást Patay Vilmos elnök,aki a HANGYA Szövetkezeti Együttműködést is vezeti. Elmondta, hogy megalapították a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.-t., de hozzátette: a kutatóintézet nem új keletű, hiszen az már a rendszerváltás előtt is működött.

Közgyűlést tartott az Országos Szövetkezeti Tanács

Az Országos Szövetkezeti Tanács 2015. december 1-jén tartott közgyűlése a szervezeti megújulás jegyében elfogadta az új törvényi szabályozásnak megfelelő alapszabályát. A közgyűlés személyi kérdésekben is döntött, így újraválasztotta Patay Vilmost elnöknek, Farkas Tamást elnök-helyettesnek. Az Elnökség tagjai lettek Dr. Zs. Szőke Zoltán, Obreczán Ferenc, Dr. Vadász György, Dr. Fiák István, Horváth Gábor, Dr. Turi Dénes, és Kücsön Gyula. A Felügyelő Bizottság elnöke Varga Antal lett, a bizottság tagjai Bartók József, és dr. Szabó Zoltán.