Szövetkezeti Érdemrend kitüntetésben részesült Pekó László

"OSZT Szövetkezeti Érdemrend" kitüntetést vehetett át Pekó László a Nemzetközi Szövetkezeti Nap alkalmából. A NYÍRZEM cégcsoport vezetőjének a kereskedelemben végzett kimagasló munkáját ismerte el az Országos Szövetkezeti Tanács a díjjal.

A magyar szövetkezeti mozgalomban végzett kimagasló teljesítményeket ünnepelt és ismert el az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) testülete, június 25-én, a 93. Nemzetközi Szövetkezeti Nap alkalmából a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tartott megemlékezés alkalmával. Az Országos Szövetkezeti Tanács, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség felterjesztésére Pekó Lászlónak „OSZT Szövetkezeti Érdemrend” kitüntetést adományozott a hazai kereskedelemben végzett példátlan, a tradicionális szövetkezeti értékeket a mindennapokban is szem előtt tartó munkája elismeréseként.

Az üzemgazdász végzettségű szakember pályáját 1968-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zöldért Vállalatnál kezdte, majd különböző területeken szerzett tapasztalatokat követően a nyolcvanas évek közepétől a Kisvárdai ÁFÉSZ, majd a Felső-Szabolcs ÁFÉSZ elnökeként, 1999-től a NYÍRZEM Zrt. vezetőjeként dolgozik a mindennapi kereskedelemben.

A kilencvenes években kiemelkedő szerepet játszott a legnagyobb hazai kiskereskedelmi rendszer, a COOP gazdasági csoport létrejöttében és megerősödésében, így elvitathatatlan érdemeket szerzett a hazai szövetkezeti kereskedelem átalakításában és fejlesztésében. Vezetése alatt a NYÍRZEM cégcsoport Szabolcs-Szatmár Bereg megye meghatározó gazdasági szereplőjévé, az országos COOP üzletlánc zászlóshajójává nőtte ki magát. A szakember a cég sikerének titkát az emberi tényezőkben látja, így minden fórumon kihangsúlyozza, hogy a munkatársak hozzáállása, hozzáértése nélkül a cégcsoport ma nem itt tartana.

Pekó László szakmai és a régió iránti elhivatottságát mutatja, hogy a cégvezetés mellett a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamra vezetését is ellátja.

 

Forrás: http://www.elelmiszer.hu/coop/cikk/szovetkezeti_erdemrend_kituntetesben_...