Hírek

Lobby Brüsszelben / Lobby in Brussels

Konferencia a szövetkezeti alapelvekről (Brüsszel)

Conference on Co-operative Principles in Brussels

A V4 Alap által támogatott projekt keretében 2018. január 31.-én Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletén került sorra a konferenciára a szövetkezeti alapelvek alkalmazásáról az EU jogban.  Erre a rendezvényre a döntéshozók és lobby szervezetek széles köre került meghívásra.

A szövetkezetekről a „Szenvedélyünk, Tusványos!” rendezvényen

Szövetkezetek - a közösségépítés eszközei

Első ízben szerepelt a szövetkezetek témája a Bálványosi Nyári Szabadegyetem programjában. A 2018. július 25.én tartott „Szövetkezetek - a közösségépítés eszközei” c. programban Kósa Lajos az OSZT elnöke, Novák Katalin, az EMMI államtitkára, Patay Vilmos OSZT alelnök, a HANGYA elnöke, Fiák István OSZT alelnök, a DIÁK-ÉSZ elnöke az érintett szövetkezeti szektor bemutatása mellett a fórumon a szövetkezetek közösségépítésben játszott szerepéről beszéltek.

Új vezetéssel

Tisztújító közgyűlést tartott az OSZT

2018. május 31.-én délután tartotta tisztújító közgyűlését az Országos Szövetkezeti Tanács. A 2017. évi gazdálkodásról és a 2018. évi tervről szóló beszámoló elfogadása után az alapszabálynak egy új irányítási szerkezet érdekében tett módosítását fogadta el a szervezet legfelső szerve, a Tanács.

Közeledik a Szövetkezeti Világnap

Idén is ünnepel a szövetkezeti világ

Az évről- évre sorra kerülő ünnepség a szövetkezeti mozgalom ünnepe. Az Országos Szövetkezeti Szövetség 2018. július 6.-án tartja a Szövetkezeti Világnap eseményeihez kapcsolódó rendezvényét a Vajdahunyad Várban. A Szövetkezetetek Nemzetközi Szövetsége (ICA) idei jelmondatával üzenetét a fenntarthatóság és a szövetkezeti mozgalom kapcsolatára irányítja. 

A felhívást, és a rendezvény meghívóját rövidesen csatoljuk.

A szövetkezeti kutatás megújulása

Létrejött a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.

Az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) közgyűlésén hozott döntésekről adott tájékoztatást Patay Vilmos elnök,aki a HANGYA Szövetkezeti Együttműködést is vezeti. Elmondta, hogy megalapították a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.-t., de hozzátette: a kutatóintézet nem új keletű, hiszen az már a rendszerváltás előtt is működött.

Oldalak